U bent hier

De Campushopper: een nieuwe lijn tussen campus Hasselt, Diepenbeek en Genk!

Vanaf 14 september rijdt een nieuwe buslijn, de Campushopper tussen Hasselt, Diepenbeek en Genk. De Campushopper rijdt enkel op schooldagen tussen 06.00 en 22.30 uur. Overdag rijdt de nieuwe lijn om het halfuur. Vanaf 19.00 uur is dat om het uur. Hij heeft haltes in Hasselt (NMBS Station – Kunstlaan - Dusartplein – Kapermolen – Rijksadministratief Centrum), Diepenbeek (Universiteit) en Genk (ZOL/LiZa – Station – C-Mine). 

De Lijn heeft deze verbinding uitgewerkt op vraag van de stad Genk, die ook de financiële middelen ter beschikking stelt. De nieuwe lijn is onder meer helemaal op maat van studenten die de nieuwe LiZA Campus in Genk bezoeken. “We zijn erg tevreden dat de dienstverlening van het openbaar vervoer naar en van twee belangrijke Genkse sites verstevigd wordt.

Niet alleen studenten zullen baat hebben bij deze nieuwe lijn, ook bezoekers van het ZOL en C-mine en zij die er werken zullen de nieuwe lijn snel waarderen, aldus de Genkse schepen van Studentenbeleid, Anniek Nagels. 

De nieuwe lijn is niet alleen belangrijk voor Genk. De Campushopper verbindt immers de belangrijkste onderwijscampussen in Hasselt, Diepenbeek en Genk en dit in beide richtingen. Scholieren, studenten en werknemers van de verschillende campussen in Genk, Hasselt en Diepenbeek beschikken vanaf 14 september dan ook over nog betere openbaar vervoermogelijkheden. 

‘Dat studenten maximaal gebruiken maken van het openbaar vervoer is belangrijk. Veel studenten nemen al snel de wagen, terwijl het busvervoer hen ook een grote verplaatsingsvrijheid biedt. Daarom juichen we elk initiatief dat hen overtuigt om de auto thuis te laten toe’, vertelt Hasselts schepen van Mobiliteit en Parkeren Habib El Ouakili. “Dankzij de Campushopper kunnen studenten zich veel gemakkelijker verplaatsen tussen de verschillende campussen. Bovendien bedient de nieuwe lijn enkele strategische haltes in Hasselt, waardoor ook andere reizigersgroepen ervan kunnen profiteren. Zo stopt de Campushopper aan de halte Kunstlaan, hetgeen interessant is voor bezoekers van het Jessa Ziekenhuis. De bus stopt ook aan de halte Rijksadministratief Centrum vlakbij de gratis parking Boudewijnlaan.’

 

Dorien Eerdekens
mobiliteit
bus
de lijn
hasselt
diepenbeek
campus
verbinding