U bent hier

Waarom is de wifi zo traag?

Meestal gaat het goed, maar soms durft het draadloos internet op de campus het wel eens af te laten weten. Op zo’n momenten laden pagina’s traag of zelfs niet. De simpele reden is dat er teveel toestellen tegelijkertijd verbinding proberen te maken met het netwerk. Door de stijging van het aantal studenten, maar vooral het aantal toestellen waarmee we tegelijk verbonden zijn (laptops, smartphones, tablets, …) wordt de limiet overdag snel bereikt. Het aantal zendstations in het gebouw werd reeds verder verhoogd, maar op dit moment zou een verdere verhoging kunnen zorgen voor onderlinge storingen tussen de zenders.

Om na te gaan waar en hoe bepaalde problemen ontstaan op het netwerk probeert het CID (Centrale Informatica Diensten) meer details te verzamelen. Als jij dus een probleem ondervindt, kan je altijd de details invullen via http://sturauhasselt.be/wifi. Op die manier beschikken ze over betere informatie om de problemen op te lossen.

Heb je nog vragen of tips om het draadloze netwerk te verbeteren? Aarzel niet om ons te contacteren via stura@uhasselt.be of Facebook.