U bent hier

Toelages?

De UHasselt heeft verschillende toelages om studenten in een moeilijke financiĆ«le situatie te ondersteunen. 

Studiefinanciering

De Vlaamse Overheid geeft studietoelagen uit. Voor alle voorwaarden kan je terecht op www.ond.vlaanderen/studietoelagen. Verder kan de UHasselt je al een voorschot geven op deze toelage. Je kunt het aanvraagformulier hiervoor aanvragen via je Studentendossier. Dit bezorg je aan de maatschappelijk assistent. 

Boekentoelage

Per academiejaar kan je eenmalig beroep doen op een boekentoelage. Voor alle voorwaarden, kijk je even op http://www.uhasselt.be/UH/socialedienst/(31889)-Sociale-dienst-Boekentoelage.html

Woontoelage

Als je een kot huurt uit het kamerbestand, kan je een woontoelage aanvragen. Voor alle info ga je naar http://www.uhasselt.be/UH/socialedienst/(31890)-Sociale-dienst-Woontoelage.html.

PC/Laptop/Tablet

Voor de aankoop van een PC, laptop of tablet kan je ook beroep doen op een toelage of op een gespreide betaling. Voor alle details: http://www.uhasselt.be/PClaptoptablet.

Persoonlijke toelage

Omdat financiĆ«le problemen nooit de reden mogen zijn waarom je je studies stop zou zetten, kan je bij de UHasselt ook een persoonlijke toelage aanvragen: http://www.uhasselt.be/UH/socialedienst/Sociale-dienst-Persoonlijke-financiele-toelage.html.