U bent hier

Waarom vind ik geen parkeerplaats?

Het parkeerprobleem op Campus Diepenbeek is al oud. Door de snelle groei van de universiteit en de hogescholen in de laatste jaren is het aantal parkeerplaatsen voor auto’s te klein geworden, waardoor mensen noodgedwongen illegaal parkeren. De parking en de andere infrastructuur op de campus is in handen van AWV, het Agentschap voor Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid. Omdat ze geen heil zien in een uitbreiding van de parking zal er in de nabije toekomst niet snel iets veranderen aan de situatie. Een uitbreiding van de parkeercapaciteit zou al snel zorgen voor een aanzuigeffect van mensen die plots wel met de auto naar de campus zouden komen, waardoor je met de kraan open aan het dweilen bent. Bovendien plaatst de vertraging in het Spartacusplan alle aanpassingen aan de campus op lange termijn.

Dus wat gedaan? Om te beginnen kan je overschakelen naar andere vervoersmiddelen. Zit je op kot in Diepenbeek of Hasselt? Laat de wagen dan thuis en kom met de fiets naar de campus. Ben je van Hasselt, Genk of een andere plaats die gemakkelijk bereikbaar is met de bus? Overweeg dan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Geraak je hier toch niet met de bus? Spreek dan met klasgenoten uit de buurt af om te carpoolen naar de unief. Wordt het pendelen je uiteindelijk teveel? Overweeg dan misschien eens om op kot te komen. Het Diepenbeekse en Hasseltse studentenleven heeft voor ieder wat wils! Als dat ook geen optie is, kan je ook parkeren op de parkings achter het PXL-gebouw. Het is wat verder wandelen, maar je hebt gegarandeerd plaats!

Heb je nog vragen of opmerkingen over de parkeerplaatsen op de campus? Mail ons (stura@uhasselt.be) of stuur een berichtje via Facebook.