U bent hier

Evaluatievergadering, wat is dat?

Elk vak dient minstens één keer om de twee jaar besproken te worden op een evaluatievergadering. Dit is een vergadering tussen studenten, proffen, je studieloopbaanbegeleider en het OMT (= bestuur van jouw opleiding), met de bedoeling de mening van de studenten over de kwaliteit van de vakken te kunnen peilen. In het begin van het academiejaar worden minstens drie studentenvertegenwoordigers gekozen per jaar. Als je graag je medestudenten vertegenwoordigt op deze vergadering kan je jezelf kandidaat stellen wanneer je hier een e-mail over ontvangt. De evaluatievergaderingen worden normaal gehouden in het midden van elke onderwijsperiode, zodat er nog voldoende tijd is om eventueel bij te sturen.

Hoewel specifieke studentenvertegenwoordigers zijn aangeduid, zijn de vergaderingen open voor alle studenten. Ter voorbereiding van de vergadering dienen de studentenvertegenwoordigers bij hun medestudenten rond te vragen naar feedback rond de vakken die ze tijdens die onderwijsperiode volgen. Als er serieuze problemen binnen een vak zijn, mogen studenten altijd zelf een evaluatievergadering aanvragen. Dit doe je best bij jouw studieloopbaanbegeleider of OMT-voorzitter.

Tips om je medestudenten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in een evaluatievergadering vind je hier: http://sturauhasselt.be/praktische-tips-voor-de-omt-en-evaluatievergader...

De OMT-voorzitters kan je terugvinden op http://www.uhasselt.be/UH/Structuur-UHasselt/Onderwijsmanagementteams.html

De studieloopbaanbegeleiders kan je terugvinden op https://www.uhasselt.be/studieloopbaanbegeleiders

Heb je nog extra info nodig rond de evaluatievergaderingen nodig of ervaar je problemen binnen jouw evaluatievergadering? Laat iets weten via stura@uhasselt.be of Facebook.