U bent hier

Wat als ik niet akkoord ga met mijn examenresultaat?

Wanneer je een onverwacht examenresultaat krijgt, is de eerste stap altijd om je docent te vragen om het examen in te kijken. Doe dit zo snel mogelijk!

Als je niet akkoord gaat met je examenresultaat, kan je binnen 5 werkdagen  na publicatie van je resultaat intern beroep aantekenen bij de secretaris van de Beroepscommissie, conform artikel 1.4 van de Rechtspositieregeling van de UHasselt (http://www.uhasselt.be/onderwijs-en-examenreglement). Licht altijd eerst de ombudsman van jouw opleiding in. Dit is een onafhankelijke persoon die al jouw klachten ter harte moet nemen en moet bemiddelen tussen jou, jouw Examencommissie en de co√∂rdinerend verantwoordelijke. De ombudsman van jouw opleiding is terug te vinden in de studiegids van jouw opleiding: www.uhasselt.be/studiegids

Voorzie je dat het niet lukt om binnen 5 dagen een oplossing gevonden te hebben met de ombudsman, aarzel dan zeker niet om een intern beroep aan te tekenen. Ben je hier te laat mee, dan kan er niks meer aan jouw examenresultaat gebeuren. Mocht er ondertussen toch een oplossing door de ombudsman gevonden zijn, dan kun je altijd dit intern beroep intrekken.

Als je toch verdere stappen wilt ondernemen, kan je naar de Examencommissie stappen. Dit doe je door naar de voorzitter van je Examencommissie te mailen (er is 1 examencommissie per opleiding).

Is ook het resultaat van dit intern beroep niet naar jouw wens, dan kun je in hoger beroep gaan bij de Raad voor Studievoortgangsbeslissingen. Zie: onderwijs.vlaanderen.be/raad

Heb je nog vragen omtrent de betwisting van een examenresultaat, stel ze ons zeker! Stuur een mailtje naar stura@uhasselt.be of laat iets weten via Facebook.